Fotowedstrijd 2015

Ieder jaar organiseer ik voor fotografen die deel hebben genomen aan mijn workshops een fotowedstrijd. En de prijsuitreiking is tevens een soort Nieuwjaarsborrel met aansluitend een wandeling. Die combinatie maakt het voor mij een erg leuk en heel inspirerend gebeuren; ik zie heel veel mensen en ik zie prachtige foto’s voorbij komen. Ik vind het zelf ook altijd leuk om deel te nemen aan wedstrijden. Het is een mooie manier om eens kritisch door je beelden heen te lopen en te kijken wat nou de beelden zijn die ‘eruit springen’. Eigenlijk is dat voor mij de grootste waarde, want ik ben me er heel goed van bewust dat de wedstrijd zelf behoorlijk subjectief is. Slechts een klein groepje juryleden kijkt naar je foto’s op basis van vooral subjectieve gegevens, zoals ‘wat doet dit beeld met me’ en ‘is er sprake van originaliteit’? Maar toch zie je vaak dat de winnende beelden nét even dat speciale gevoel oproepen. En zit je daar niet bij dan is dat nog geen enkel probleem want dat beeld kan voor jou toch héél speciaal zijn en prachtig aan de muur hangen!

Met dank aan een aantal mensen die bij hebben gedragen aan deze wedstrijd: Pieter Dhaeze, Jan Loos, Jan Vermeer, Daan Schoonhoven en van Duuren media

Hier een overzicht van de winnaars van 2015 en een impressie van de prijsuitreiking!

totaal blog

 

 totaal blog-ev
5D3_2786-6
5D3_2838-29
5D3_2845-32
 5D3_2886-45
5D3_2930-61
5D3_2904-52
Posted in