Masterclass Macrofotografie I

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Informatie
In deze masterclass richten we ons volledig op macrofotografie. Een onderwerp in de natuurfotografie met ontzettend veel mogelijkheden en uitdagingen. Vind je macrofotografie leuk en wil je daarin een flinke stap voorwaarts maken, dan is dit echt een workshop voor jou!!
In deze masterclass zullen diverse macro-onderwerpen en macrotechnieken aan bod komen, zoals bijvoorbeeld scherptediepte, scherptepunt, achtergrondkeuze i.c.m. standpunt, macro in landschap, verschillen tussen macrolenzen, het benaderen van insecten, etc, etc. De 4 praktijkbijeenkomsten hebben steeds een ander thema, waarbij we inspelen op de macro-onderwerpen die op dat moment ‘actueel’ zijn (wat er bloeit of vliegt op dat moment).

Voorafgaand aan de startbijeenkomst op 30 maart zal geïnventariseerd worden wat ieders persoonlijke leervragen zijn en tijdens de praktijkbijeenkomsten zal, naast de algemene thema’s die aan bod komen,  d.m.v. specifieke opdrachten gewerkt worden aan deze individuele leervragen.
Op de startbijeenkomst zullen deze opdrachten worden toegelicht en zal tevens een presentatie worden gegeven over macrofotografie en nemen we het programma door van deze masterclass.
Zoals alle masterclass workshops kenmerkt ook deze masterclass macrofotografie zich door het leren van en mét elkaar! Er zijn in totaal 6 gezamenlijke bijeenkomsten/bespreekavonden waarbij er veel ruimte is voor interactie / uitwisseling en het inspireren van elkaar. I.t.t. de andere masterclass workshops is er niet ná iedere praktijkbijeenkomst een bespreekavond, maar is er een mix van bespreekavonden en bespreking via de telefoon (of feedback via de mail als dat wenselijk is). Er zal ook een afgesloten Facebook groep worden aangemaakt waarin alle deelnemers elkaar feedback kunnen geven op gemaakte foto’s.

We sluiten deze Masterclass macrofotografie af met een eindpresentatie waarin iedereen 10 (op de praktijkbijeenkomsten) gemaakte foto’s laat zien. We koppelen dit aan de vooraf gestelde leervragen.  Hieronder het programma.

Programma: (kleine wijzigingen voorbehouden)

  • Zaterdag 30 maart 2019 van 14.00 – 20.00 uur (West-Brabant); startbijeenkomst + eerste praktijkavond (van 16 – 20.00 uur) met thema bosanemomen
  • Zaterdag 6 april 2019 van 6.30 – 12.00 uur (West-Brabant); tweede praktijkbijeenkomst met thema voorjaarsbloemen / voorjaarsweide
  • Maandagavond 6 mei 2019 van 19.30 – 22.00 uur (Roosendaal); bespreekavond van de eerste twee sessies
  • Vrijdag 17 mei 2019 hele dag (Midden-Brabant); derde praktijkbijeenkomst, locatie en definitief programma nog in te vullen en afhankelijk van specifieke leervragen
  • Woensdag 12 juni 2019 van 16.00 – 22.00 uur (Roosendaal – Kalmthout); vierde praktijkbijeenkomst met thema insecten
  • Week 26 (24-28 juni 2019); telefonische terugkoppeling van de foto’s die gemaakt zijn op 17 mei en 12 juni
  • Maandagavond 26 augustus 2019 van 19.30 – 22.00 uur (Roosendaal); eindpresentatie van gemaakte beelden en afsluiting masterclass macrofotografie.

Prijs
€ 425,- p.p.

Aantal deelnemers
Min. 7 en max. 9

Inclusief
Lunch / broodjes tijdens de praktijkdagen, koffie/thee op de bespreekavonden, 21% BTW

Exclusief
Overige consumpties tijdens de praktijkdagen.

Inschrijven

Via het inschrijfformulier!

Of stuur een e-mail naar info@johanvandewatering.nl
Je ontvangt dan een mail met alle verdere informatie en inschrijfvoorwaarden.
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Posted in ,